Monthly Archives: март 2021

Dr Gordan Popović i Zvezdobrojci

Dr Gordan Popović je omogućio poslednje izdanje knjige “Zvezdobrojci” !

 

Dr Gordan Popović omogućio izdanje knjige "Zvezdobrojci"

 

Zvezdobroj je stara srpska reč koja se mogla čuti u Vranju i njegovoj okolini. Znači nadareno dete – ono koje gleda u zvezde.

Mesto s pogledom ka zvezdama je ono mesto sa kog su svi briljantni umovi srpske nauke krenuli da se penju lestvicama znanja. Posmatrajući tokom vedrih noći zvezdani svod, nisu razvijali samo svoj um, već i ličnost. Postajali su dobri ljudi.

U njoj žive priče o tri dečaka: Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću.

Ovo su komadići priča koje su sami zapisali kada su postali veliki. Kada su učinili ovaj svet boljim mestom, ostavljajući zapis o svojim superherojima i o svom detinjstvu, kao o najvećoj snazi koja ih je vodila kroz život.

Predlažem da upašete omiljenu misao Mihajla Pupina: Gde je volja, tu je i umeće, da zagrizete jednu od dve namirnice koje je Nikola Tesla svaki dan jeo, ili jabuku ili celer, i da pronađete pesmu koju je Milutin Milanković najviše voleo: „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, i da vam budu blizu. Tako naoružani možete krenuti u otkrivanje i saznanje. Na uzbudljiv put koji su nam zvezdama osvetlili Mihajlo, Nikola i Milutin.

Aleksandra Ninković-Tašić:

“Mihajlo Pupin kaže da ni Nikola Tesla ni on ne bi postigli ništa u životu da kao dečaci nisu bili zagledani u večno, zvezdano nebo nad sobom. Ali, dodaje: „U gradovima su zvezde male i daleko su, ne mogu se dohvatiti.“ I zato ističe da moramo zamoliti prirodu za pomoć.

Ovo je čarobna knjiga, od koje se postaje bolji i veći. Svaka reč u njoj je istinita i svaka je napisana da pomogne mladom čoveku da pronađe pravi put.

Zbog toga ću vam reći da je ona zlatni putokaz. Važi za svako doba, mami osmeh i radost svakog srca, ali postaje čarobna samo u rukama deteta.”

Uticaj testosterona na muškarce

Dr Gordan Popović za emisiju 150 minuta Tv Prva

Uticaj testosterona na muškarce